Sidste behandling - sådan da!

Om at spilde sit liv, sin tid, sit humør….

Tror vi alle kender til dage, hvor vi føler vi spilder vores tid, ja faktisk vores liv! Og det er drøn frustrerende og irriterende.

Som sygdomsramt er jeg blevet meget mere fokuseret på, hvad jeg egentlig bruger min tid og liv på og kan jeg komme til det, så bruger jeg kun tiden på noget jeg har lyst til og som giver mening for mig. Det kan jeg bare desværre ikke altid styre og nogle dage er da helt ad H…. til.

I forgårs blev jeg vækket ved at jeg kunne høre min tlf brumme. Det var en besked fra Herlev Hospital, at jeg skulle huske at få taget blodprøver min. to timer før min operation samme dag. HVILKEN OPERATION!!! Ups, de havde da liiiige glemt at indkalde mig til fjernelse af min “port” OK det skulle jeg så have allerede over middag samme dag. Allerede her dalede humøret bare sådan ca 10 grader. Jeg havde både en date med mit træningscenter og en kaffeaftale med en bekendt, jeg faktisk aldrig før havde besøgt og som jeg nærmest ikke kender, men havde glædet mig til et nyt bekendtskab. Begge dele aflyste jeg selvfølgelig, for som det autoritetstro menneske jeg også er, hastede jeg selvfølgelig på hospitalet. Nu med 20 grader dårligere humør.

Jeg har aldrig før set noget lignende, der var seriøst 80 før mig til blodprøvetagning og folk sad på gulvet og i alle vindueskarme og så meget formiddagstrætte ud. Panikken og stressniveauet steg væsentligt og da jeg så hørte deres printsystem var i udu, sprang sveden nu også frem på panden. Jeg hastede over på min egen afdeling og plagede livet af dem, så de kunne tage min blodprøve. Det lykkes for dem efter 1 1/2 time både at få tid og få printet papirerne ud. Nu var der så 2 1/2 time til operation og jeg kunne med lettelse kun vente for jeg overholdt nu tidsfrister for blodprøvetagning på min. To timer før operation, men humøret var nu dalet med 50 grader

Punktligt indfandt jeg mig på afdelingen for permanente katetere efter at have tilbragt timer i forhallen på hospitalet. Her fik jeg besked på endnu engang at gå ned i cafeteriet og drikke kaffe, nok nr fem den dag, for de havde ikke fået mine blodprøver! Her sad jeg så igen i 1 1/2 time og bare ventede og ventede, for endelig at blive ringet op for at få at vide, at de havde aflyst min operation! Humør på nulpunktet Rasende satte jeg mig ind i min bil bare for at konstatere det nu var myldretid og alt trafik forgik med 30 km i timen, gab. Behøver jeg fortælle, jeg var både rasende, frustreret og meget irritabel da jeg kom hjem, for hold nu op, et klokkeklart eksempel på spildt tid/liv og det har jeg simpelthen haft for meget af, det sidste 1 1/2 år og måske er det derfor jeg tænker så meget over det.

Jeg kender mange der hver dag spilder tid/ liv og ikke er bevidste om det. Dem der glemmer at leve, fordi de ikke tør leve livet. Dem der ofrer sig med kedelige daglige gøremål på bekostning af at andre kan leve i overhalingsbanen. Dem der glemmer hvem de egentlig er/var i misforstået godhed for at please andre. Dem der hele tiden tænker, at om fem år eller ti år, så vil jeg også realisere mig selv. Dem der kun tæller dage og ser frem til næste ferie!

NEJ, NEJ, NEJ!

Stop op! Det er lige nu, lige i det her sekund du skal leve livet og bruge tiden på det der giver mening for DIG. Selvfølgelig er der visse ting, kedelig ting, opofrende ting, praktiske ting, vi ikke kommer uden om, men jeg tror, vi helt bevist skal tænke over hvordan vi nemmest kommer uden om det og dermed får mere liv/ tid til det JEG vil og er. Børnene kommer vi ikke uden om, men de giver forhåbentlig også mest glæde i livet og er ikke noget der frarøver ens tid, men også dem, kan man godt tillade sig at få passet indimellem og frigøre lidt kvalitetstid til sig selv. Partneren kommer man heller ikke udenom, men hvem siger man hele tiden skal ofre sig, så den anden kan gøre karriere og leve sit liv og drømme ud, mens man sveder over tøjvasken og rengøringen. Hvis man altid tæller dage til sin næste ferie, skal man måske overveje et andet og mere glædeligt job og samtidig give sig selv lov til at tage drømmejobbet også selv om andre måske så må ofre deres tid/ liv lidt engang imellem for at tingene kan gå op. Jeg kender rigtig mange, der desværre, glemmer at stoppe op og overveje, om det nu også er det her liv/tid der giver mening for dem og glæder dem i dagligdagen, for rigtig mange tror jeg ikke det er glæden og lysten der er i fokus i hverdagen, mere en indgroet kamp for at overleve på bedst mulig måde. Mange glemmer at stoppe op, det kører bare derudaf med putning, madlavning, vasketøj, opvask, rengøring og kedelige trivialiteter, i hverttilfælde hvis man er en familie. Andre flygter måske hjemmefra, eller drikker sig lidt for mange sjusser, eller lever jetsetlivet for at glemme sig selv og hvad man dybest set savner eller mangler.

Jeg kender faktisk ikke mange der er gode til det, men enkelte kender jeg. Parret der har mange børn, meget oprydning og fem maskiner vasketøj dagligt, pyh – men her sidder man da bare i hver sin ende af sofaen og lægger tøj sammen, mens man snakker om dagen og giver sig tid til hinanden imens og føler at man lever i nuet. Eller dem, der bevist sætter tid af til små ferier og gør det uden deres børn, fordi de gerne vil sig selv og hinanden, det er i orden, for de børn bliver overforkælet andetsteds imens, og dem der betaler sig til en lykkeligere hverdag i form af madlavning og rengøring.

Men altså, jeg hader at spilde min tid/liv, men er ikke altid herre over det. Men oftest husker jeg, at gøre ting der gør mig glad og det ønsker jeg også alle I derude vil gøre HVER DAG også i dag😉 vi ved aldrig hvor meget tid, hvor mange dage, uger eller år vi har, måske en floskel, men for mig er tid/liv blevet en dyrebar gave, jeg gerne vil forvalte så godt som muligt, hver dag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sidste behandling - sådan da!