Åh den stakkels krop - dag 246 - 271

Yah baby, nu diabetes – dag 272 – 296

Jep, så troede man da liiige man skulle til at leve et nogenlunde normalt liv, som før den S…. cancer! Men næ nej. Et lægebesøg hos egen læge viste et lantidsblodsukker over det normale, så er nu ved langsomt også at blive diabetesekspert😉

Lynhurtigt, faktisk dagen efter diagnose, blev jeg ringet op af en diabeteskonsulent fra kommunen, at jeg dagen efter skulle starte på et 16 ugers langt kursus der både omhandlede kost, information og motion – det var dog virkelig fornemt, da jeg blev ramt af brystcancer kunne kommunen ikke tilbyde nogetsomhelst😳 Man får sågar også tilskud til fodterapeut og øjenlæge og gratis blodsukkermåler! Hm jeg fik da også tilskud på 1200kr til hatte til mit skaldede hovede, jubi – godt jeg ikke har regnet på hvad jeg har brugt af penge til medicin og ikke mindst transport til og fra hospital ( grundet ingen P.pladser) gennem mit cancerforløb.

Nå men jeg mødte da op på det her kursus, ret skeptisk, for jeg gider ikke længere at det er sygdom der styrer mit liv og min tid, men har vel ikke noget valg! Her er vi 12 mennesker i samme båd, her hører vi om følgesygdomme, kost og motion og her dyrker vi motion to gange om ugen. Er lige kommet hjem derfra efter en times undervisning i kost og en times styrketræning hvor vi i makkerpar lavede skøre/sjove og hårde øvelser – perfekt. I går fik jeg behandling med Ontruzant uden forbehandling (jeg gik ikke i krampe, jubi) og i dag har jeg trænet bivirkningerne væk👊

Så intet er så skidt at det ikke er godt for noget, også det her, det er en kæmpe øjenåbner og motivation til at komme igang igen med både sund levevis og ikke mindst motion – deraf billede med mine tre fitness kort. Fra at sidde og have ondt af mig selv, med nervebetændelse i ben og brystcancer med senfølger i fingre og ben,til at hive mig selv op ved hårrødderne. Lige nu holder jeg også pause med mine antiøstrogener, hvilket betyder at jeg rent faktisk kan tabe mig, hvilket jeg da også har gjort. 4 kilo på to uger💪 Jeg træner styrketræning to timer om ugen på kurset, en gang linedance, to gange latinmix i fitnesscenter og en gang dans med de skønne “Dansende Divaer” Mine ben er totalt smadrede og gør megaondt, men jeg vil og skal holde ud og er lige nu ret stolt af mig selv og det billede må gerne fortsætte.

Al slik og kager er yt og jeg mener alt! Til gengæld står jeg nu i min, efterhånden sparsomme, fritid og laver alverdens sunde snack, bagværk og bønne/linse/jegskalkommeefterdig aftensmad – og jeg hygger mig.

Min ynglings spise lige pt er disse meget nemme boller:

1 dl havregryn

3 dl grahamsmel

5 dl hvedemel

5 dl vand

1/2 pk gær

en håndfuld tørrede tranebær og evt hakket mørk chokolade 70%

Det hele røres sammen og står tildækket med plastfolie i køleskab natten over. Bag ved 200 grader i ca 12 min

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åh den stakkels krop - dag 246 - 271